Cadaqués a Carles Rahola

Carles Rahola i Llorens va néixer a Cadaqués l’any 1881 i va morir a Girona el 1939. Periodista, col·laborador en nombroses publicacions literàries gironines; historiador, assagista literari, fundador i president de l’Ateneu gironí. Demòcrata i republicà convençut, catalanista fervent però no separatista, creia en una federació solidària dels diversos pobles d’Espanya plenament incorporada a Europa. Rahola, enemic de tota vulgaritat, pedanteria, hipocresia, injustícia i violència va lluitar amb la paraula i la ploma per una societat més justa, pels drets dels desafavorits i dels marginats de la societat.L’any 1933 va publicar un assaig anomenat Breviari de ciutadania. i també va escriure un assaig sobre La pena de mort (1934) . Un pacifista que paradoxalment fou afusellat.

i

Bases dels Premis Literaris Cadaqués

Descarrega el PDF amb l'informació de les bases de les 3 modalitats dels Premis.

i

Bases dels Premis Literaris Cadaqués

Descarrega el PDF amb l'informació de les bases de les 3 modalitats dels Premis.

Bases del 40a premi periodístic

1. Aquest premi s’atorgarà al treball periodístic que tingui per tema algun aspecte relacionat amb la vila de Cadaqués, ja sigui sobre els costums, la història, cultura o personatges que hi estiguin relacionats.

2. Podran optar al premi els articles o reportatges periodístics en qualsevol format comunicatiu (premsa, ràdio, televisió o xarxa telemàtica) o divulgatiu (publicació, exposició, pel·lícula…) apareguts des del 27 de març de 2022 – última convocatòria- al 23 de març de 2023.

3. Els treballs podran ser realitzats en qualsevol llengua europea occidental.

4. El premi serà dotat amb 1.000€ i una obra de l’artista Ramón Moscardó.

5. Les obres aspirants al premi seran presentades abans del 28 de març de 2023 a les oficines de l’Ajuntament de Cadaqués, C/ Silvi Rahola, 2 – 17488 Cadaqués.

6. S’enviaran set còpies senceres del treball, si és en format paper. El nom, adreça i altres dades de l’interessat aniran dins un sobre petit.

7. Un mateix autor pot presentar diversos treballs, però es qualificaran individualment i no en conjunt.

8. L’adjudicació del premi tindrà lloc el dia 29 d’abril de 2023, a Cadaqués, i el veredicte, inapel·lable, serà anunciat per la secretària del jurat.

9. El jurat es reserva el dret a adjudicar el premi a alguna publicació que no s’hagi presentat al concurs i tingui les qualitats requerides.

JURAT DEL PREMI CADAQUÉS  A CARLES RAHOLA

Salvador Alsius

Rosa Ardid

Miquel Berga

Roser Bosch

Eva Vázquez

Clàudia Pomés

Laura Blay
com a secretària

CONVOCATÒRIES

CADAQUÉS CARLES RAHOLA

40a Convocatòria, 2023
Data entrega abans del 28/3/2023

CADAQUÉS ROSA LEVORONI

36a Convocatòria
Data entrega abans del 24/3/2023

CADAQUÉS QUIMA JAUME

28a Convocatòria

Contacte

telèfon

972 25 82 00

CORREU ELECTRÒNIC

informacio@cadaques.cat

Ajuntament Cadaqués

Carrer d'en Silvi Rahola, 2
17488 Cadaqués