PREMIS LITERARIS

DE CADAQUÉS

PresentacióHistòria dels premisObres i guardonatsCadaqués a Carles RaholaCadaqués a Rosa LeveroniCadaqués a Quima Jaume
 

35a premi periodístic

CADAQUÉS A CARLES RAHOLA

abril 2019

   

BASES

1.- Aquest premi s’atorgarà al millor treball periodístic que tingui per tema algun aspecte relacionat amb la vila de Cadaqués, ja sigui sobre els costums, la història o personatges vinculats a la Vila.
2.- Podran optar al premi tots els articles o reportatges periodístics en qualsevol format comunicatiu (premsa, ràdio, televisió o xarxa telemàtica) apareguts des del 15 de març de 2018 –última convocatòria– a 7 de març de 2019.
3.- Els treballs podran ser realitzats en qualsevol llengua europea occidental.
4.- El premi serà dotat amb 900€.
5.- Les obres aspirants al premi hauran d’ésser presentades abans del dia 8 de març a les oficines de l’Ajuntament de Cadaqués, c. Silvi Rahola, 2 17488 – Cadaqués.
6.- S’enviaran set còpies senceres del treball, si és en format paper. El nom, adreça i altres dades de l’interessat aniran dins un sobre petit.
7.- Un mateix autor pot presentar diversos treballs, però es qualificaran individualment i no en conjunt.
8.- L’adjudicació del premi tindrà lloc el dia 6 d’abril, a Cadaqués, i el veredicte, inapel·lable, serà anunciat per la secretària del jurat.
9.- El jurat es reserva el dret a adjudicar el premi a alguna publicació que no s’hagi presentat al concurs i tingui les qualitats requerides.


Jurat del Premi Cadaqués a Carles Rahola:
Salvador Alsius, Rosa Ardid, Miquel Berga, Roser Bosch, Dolors Genovés, Clàudia Pomés i Marga Figueras com a secretària.


 

Carles Rahola

Carles Rahola i Llorens va néixer a Cadaqués l’any 1881 i va morir a Girona el 1939. Periodista, col·laborador en nombroses publicacions literàries gironines; historiador, assagista literari, fundador i president de l’Ateneu gironí. Carles Rahola va ser un home de bé sempre al servei d’ideals i no d’interessos. Demòcrata i republicà convençut, catalanista fervent però no separatista, creia en una federació solidària dels diversos pobles d’Espanya plenament incorporada a Europa. Rahola era europeista quan encara havien de néixer els intel·lectuals i polítics que enguany ens parlen d’Europa. Enemic de tota vulgaritat, pedanteria, hipocresia, injustícia i violència va lluitar amb la paraula i la ploma per una societat més justa, pels drets dels desafavorits i dels marginats de la societat.L’any 1933 va publicar un assaig anomenat Breviari de ciutadania. i també va escriure un assaig sobre La pena de mort (1934) . Un pacifista que paradoxalment fou afusellat.