PREMIS LITERARIS

DE CADAQUÉS

PresentacióHistòria dels premisObres i guardonatsCadaqués a Carles RaholaCadaqués a Rosa LeveroniCadaqués a Quima Jaume
 
 
 

PRESENTACIÓ

Es premis literaris de Cadaqués consten d’una llarga trajectòria en l’àmbit cultural del municipi. S’entreguen dins el marc de la Setmana Cultural que se celebra as mes d’abril, durant sa setmana de Sant Jordi. Consten d’un gran prestigi, ja sigui pes membres que formen es jurats com pel nivell de ses obres presentades, sovint avantsala de futurs escriptors de renom.

Aquests reconeixements es divideixen en tres categories en funció des gènere literari i porten es nom de personalitats que han tingut un fort vincle amb Cadaqués, ja sigui per ser es lloc de naixement o per ser-ne un assidu estiuejant vinculat a la viada del poble. Així, el Cadaqués a Carles Rahola premia l’obra periodística relacionada amb el poble, el Cadaqués a Rosa Leveroni s’atorga a un recull poètic inèdit i el Cadaqués a Quima Jaume, a un recull poètic editat.

Cadaqués és actualment un des referents culturals de Catalunya. Aquest binomi ve donat per multitud d’estades de personalitats del món literari i artístic. Primeres figures com Josep Pla, Federico García Lorca, Eugeni d’Ors, Carles Riba o Salvador Dalí, Marcel Duchamp… que han fet créixer el nom de Cadaqués, a l’hora que han deixat una profunda empremta. Un llegat cultural que estem obligats a conservar, difondre i potenciar.

 

Marga Figueras Riera

Regidora de Cultura